Webbdesign Sökmotoroptimering SEO

Blog om webbdesign, webbutveckling och sökmotoroptimering.

22 september 2006

Tre enkla tips om sökmotoroptimering

Man kan naturligtvis aldrig garantera att man får en bra position i sökmotorerna, men med enkla medel kan man i alla fall underlätta för att få en bra ranking i sökresultaten. Att följa följande tre råd leder dig en bit på vägen.



  • En bild säger i många fall mer än tusen ord. När det gäller sökmotorerna på Internet stämmer inte påståendet, efterson sökmotorerna inte kan bedöma en bilds innehåll. Använd alltid text, och inte bilder, i rubriker, för nyckelord och länkar.

  • Sökmotorerna lägger mycket stor vikt vid sidans titel. Titeltaggen skall därför innehålla dina nyckelord. Att använda företagsnamn eller begrepp som "kontakta oss" som din titel leder ofta ingenvart, eller i vart fall inte till något bättre. Se till att dina viktigaste nyckelord finns i sidans titel.

  • Välj domän och sidnamn efter dina nyckelord. Domännamnet påverkar i sig självt förmodligen inte din postion i sökresultaten nämnvärt. Betänker man däremot att ofta har många inlänkar till en webbsida en ankartext som innehåller domännamnet, inser man att nyckerord i domännamnet i många fall är mycket viktigt.

Etiketter: , , , ,